Hoe gaan wij te werk?

Nadat met DMCcare Thuiszorg contact is gelegd, komt één van onze zorgintercedenten kosteloos en geheel vrijblijvend bij u langs voor een intake gesprek. Wij overleggen met u, uw naasten en eventueel uw huisarts of specialist, welke zorg het meest geschikt voor u is. Afhankelijk hiervan wordt de zorg professionals met de juiste kwalificatie voor u geselecteerd om u de optimale verzorging/begeleiding te bieden.

Het team van deskundige zorg professionals ondersteunt u vanuit een liefdevolle gedachte met respect voor uw zelfstandigheid. Een klein team van vaste zorg professionals gaat u de zorg bieden die u nodig heeft. U krijgt een zorgcoördinator die uw zorg coördineert, en u ten allen tijde van dienst zal zijn als u vragen of wensen heeft. Wij staan garant voor continuïteit van de aangevraagde zorg tot overmacht anders bepaalt.

De eerste keer dat de wijkverpleegkundige bij u langskomt, stelt zij vast wat er nodig is. Samen met u spreekt ze af welke zorg u zelf en/of uw naasten blijven doen en welke zorg het zorgteam overneemt. Op basis van die afspraken stelt de wijkverpleegkundige een zorgindicatie die aangeeft welke zorg u krijgt.

Reguliere thuiszorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering bij uw zorgverzekeraar. DMCcare heeft geen contracten met alle zorgverzekeraar, wat betekent dat aan de hand van hoe u verzekerd bent u een eigenbijdrage zou moeten betalen, in de meeste gevallen is dat niet het geval. U betaald niets extra voor DMCcare wijkverpleging als uw zorgvezekeraar afspraken met DMCcare heeft gemaakt. Heeft uw zorgverzekeraar geen afspraken met DMCcare en u wil toch kiezen voor DMCcare thuiszorg, bestaat er een mogelijkheid, de medewerkers van DMCcare kunnen u hierover informeren. Houdt u er wel rekening mee, dat u misschien hulpmiddelen moet aanschaffen die het verlenen van thuiszorg mogelijk maken. De wijkverpleegkundige kan u hier meer over vertellen tijdens uw intake

Awesome Image
Awesome Image
Awesome Image